Lähteenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähteenmäki

Lähteenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Lähteenmäki.

Lähteenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3079 max

v. 1985 3091

v. 1998 3234

v. 2014 3328

v. 2015 3313

v. 2016 3307

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähteenmäki on noin sijalla 250.

Verrattuna muihin sukunimiin Lähteenmäki on melko pitkä nimi.

Lähteenmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lähteenmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lähteenmäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lähteenmäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lähteenmäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 320 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lähteenmäkiä on 3 307.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Lähteenmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 220 Lähteenmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lähteenmäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (12 vainajaa), Pori (10), Mänttä (9), Helsinki (9) sekä Tampere (9). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lähteenmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 170.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Lähteenmäki tai Lähteenmäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lähteenmäki

Lähteenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähteenmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 362 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lähteenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähteenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähteenmäen koulutie, Lähteenmäenkatu, Lähteenmäenkuja, Lähteenmäenmutka, Lähteenmäenpolku, Lähteenmäentie, Lähteenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lähteenmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lähteenmäet ulkomailla

Ruotsissa Lähteenmäki oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхтеэнмяки ("Ljahteenmjaki") tarkoittaa nimeä Lähteenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächtenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lähteenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahteenmaki tai Laehteenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähteenmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lahteenmaki.com, lahteenmaki.eu, lahteenmaki.name, lahteenmaki.net, lahteenmaki.org, lahteenmaet.com, lahteenmaet.eu, lahteenmaet.fi, lahteenmaet.info, lahteenmaet.name, lahteenmaet.net, lahteenmaet.org, lahteenmaki.fi, lahteenmaki.info. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lähteenmäki i Finland. Surname Lähteenmäki in Finland.

©Tuomas Salste