Lahti-Nuuttila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahti-Nuuttila

Lahti-Nuuttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahti-Nuuttila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahti-Nuuttila on noin sijalla 12 000.

Lahti-Nuuttila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahti-Nuuttila on melko pitkä nimi.

Lahti-Nuuttila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahti-Nuuttila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lahti-Nuuttila

Lahti-Nuuttila (paikannimi)

Lahti-Nuuttila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lahti-Nuuttila jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lahti-Nuuttila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахти-Нууттила tarkoittaa nimeä Lahti-Nuuttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachti=Nuttila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahti-Nuuttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahti-Nuuttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahti-Nuuttila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahti-Nuuttila i Finland. Surname Lahti-Nuuttila in Finland.

©Tuomas Salste