Lahti-Röyskö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahti-Röyskö

Lahti-Röyskö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahti-Röyskö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahti-Röyskö on noin sijalla 19 000.

Lahti-Röyskö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahti-Röyskö on melko pitkä nimi.

Lahti-Röyskö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahti-Röyskö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахти-Рёускё ("Lahti-Rjouskjo") tarkoittaa nimeä Lahti-Röyskö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachti=Röÿskö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahti-Röyskö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahti-Roysko tai Lahti-Roeyskoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahti-Röyskö.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahti-Röyskö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahti-Röyskö i Finland. Surname Lahti-Röyskö in Finland.

©Tuomas Salste