Lahtivuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahtivuori

Lahtivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lahtivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 68

v. 2016 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahtivuori on noin sijalla 9 000.

Lahtivuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lahtivuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahtivuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–1983

Sana Lahtivuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lahtivuori

Lahtivuori (paikannimi)

Lahtivuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lahtivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lahtivuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахтивуори tarkoittaa nimeä Lahtivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachtifwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahtivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahtivuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahtivuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahtivuori i Finland. Surname Lahtivuori in Finland.

©Tuomas Salste