Lahtomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahtomäki

Lahtomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahtomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahtomäki on noin sijalla 22 000.

Lahtomäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lahtomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahtomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lahtomäki

Lahtomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahtomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lahtomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahtomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahtomäenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lahtomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахтомяки ("Lahtomjaki") tarkoittaa nimeä Lahtomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachtomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahtomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahtomaki tai Lahtomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahtomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahtomäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahtomäki i Finland. Surname Lahtomäki in Finland.

©Tuomas Salste