Laineinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laineinen

Laineinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Laineisten lukumäärä oli 36 henkeä vuonna 1970. Nykyinen lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2016.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1925

Sana Laineinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Laineinen

Laineinen (paikannimi)

Laineinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laineinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Laineinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайнейнен tarkoittaa nimeä Laineinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lainein on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laineinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laineinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Laineinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laineinen i Finland. Surname Laineinen in Finland.

©Tuomas Salste