Laita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laita

Laita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Laita-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laita on noin sijalla 16 000.

Laita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Laita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1989

Sana Laita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Laita

Laita (paikannimi)Katuosoitteissa

Laita on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laitakatu, Laitakuja, Laitamaantie, Laitapolku, Laitatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laita-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Laita-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 751 henkeä, joiden sukunimi oli LAITA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайта tarkoittaa nimeä Laita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laiti Laita.

Samankaltaisia nimiä kuin Laita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laita i Finland. Surname Laita in Finland.

©Tuomas Salste