Laitila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laitila

Laitila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Laitila.

Laitiloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1310 max

v. 2014 1828

v. 2015 1828

v. 2016 1837

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laitila on noin sijalla 450.

Laitila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laitila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Laitila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Laitila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Laitila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 220 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Laitiloita on 1 837.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Laitiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 96 Laitilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Laitiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (7 vainajaa), Kärsämäki (7), Kemi (4), Nivala (4), Haapavesi (4) sekä Salla (4). Valtaosa asui Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Laitila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 67.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Laitila, Laitilan tai Laitilat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Laitila

Laitila (paikannimi)Katuosoitteissa

Laitila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 165 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laitila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laitila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laitila, Laitilankuja, Laitilanrinne, Laitilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laitila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Laitilat ulkomailla

Ruotsissa Laitila oli 124 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайтила tarkoittaa nimeä Laitila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laiti Laitila.

Samankaltaisia nimiä kuin Laitila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: laitila.com, laitila.eu, laitila.fi, laitila.net, laitila.org, laitilat.com, laitila.info, laitila.name, laitilat.eu, laitilat.fi, laitilat.info, laitilat.name, laitilat.net, laitilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laitila i Finland. Surname Laitila in Finland.

©Tuomas Salste