Lakela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lakela

Lakela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lakela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 88

v. 2016 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lakela on noin sijalla 7 300.

Lakela-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lakela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lakela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lakela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lakela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lakela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lakela-nimisiä on 89.

Asuinpaikat 1939–1955

Asuinpaikkoja
1939–1955

Lakela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Lakelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lakela esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lakela

Lakela (paikannimi)Katuosoitteissa

Lakela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lakela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lakela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lakelankatu, Lakelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lakela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lakelat ulkomailla

Ruotsissa Lakela oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лакела tarkoittaa nimeä Lakela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lakela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lakela i Finland. Surname Lakela in Finland.

©Tuomas Salste