Lakkapää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lakkapää

Lakkapää on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lakkapäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 133

v. 2015 134

v. 2016 134

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lakkapää on noin sijalla 5 300.

Lakkapää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lakkapää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lakkapää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lakkapää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lakkapää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 66 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lakkapäitä on 134.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1965–2001

Sana Lakkapää tai Lakkapään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lakkapää

Lakkapää (paikannimi)Katuosoitteissa

Lakkapää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lakkapää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lakkapää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lakkapääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lakkapää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаккапяа ("Lakkapjaa") tarkoittaa nimeä Lakkapää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lackapä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lakkapää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lakkapaa tai Lakkapaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lakkapää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lakkapaa.com, lakkapaa.fi, lakkapaa.eu, lakkapaa.info, lakkapaa.name, lakkapaa.net, lakkapaa.org, lakkapaat.com, lakkapaat.eu, lakkapaat.fi, lakkapaat.info, lakkapaat.name, lakkapaat.net, lakkapaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lakkapää i Finland. Surname Lakkapää in Finland.

©Tuomas Salste