Lalli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lalli

Lalli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lalli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 225 max

v. 2014 277

v. 2015 274

v. 2016 275

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lalli on noin sijalla 2 900.

Lalli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lalli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lalli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lalli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lalli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lalli-nimisiä on 275.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Lalli-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Lalli-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lalli-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vähäkyrö (8 vainajaa), Ii (6) sekä Alatornio (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lalli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1970–1996

Sana Lalli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lalli

Lalli (paikannimi)Katuosoitteissa

Lalli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lalli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lalli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lalligatan, Lalligränden, Lallivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lalli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lalli

Lalli on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Lalli oli yhtenä etunimenä 81 miehellä. Sukunimenä Lalli on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 275 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (63 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (18).

Lalli-suku ulkomailla

Ruotsissa Lalli oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 362 henkeä, joiden sukunimi oli LALLI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 37 henkeä, joiden sukunimi oli LALLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лалли tarkoittaa nimeä Lalli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lalla Lalli.

Samankaltaisia nimiä kuin Lalli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lalli.com, lalli.eu, lalli.fi, lalli.net, lalli.info, lalli.name, lalli.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lalli i Finland. Surname Lalli in Finland.

©Tuomas Salste