Lammassaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lammassaari

Lammassaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lammassaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 214 max

v. 2014 253

v. 2015 256

v. 2016 255

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lammassaari on noin sijalla 3 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Lammassaari on melko pitkä nimi.

Lammassaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lammassaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Lammassaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Lammassaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lammassaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ranua (5 vainajaa) sekä Rovaniemen maalaiskunta (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lammassaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1986
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lammassaari tai Lammassaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lammassaari

Lammassaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Lammassaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 254 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, matalikko, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lammassaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lammassaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Lammassaarentie, Karijärven Lammassaari, Lammassaarenkatu, Lammassaarenkuja, Lammassaarenpolku, Lammassaarentie, Lammassaari, Läntinen Lammassaarentie, Muojärven Pieni Lammassaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lammassaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lammassaaret ulkomailla

Ruotsissa Lammassaari oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламмассаари tarkoittaa nimeä Lammassaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lammassarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lammassaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lam Lammassaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Lammassaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lammassaari.fi, lammassaari.info, lammassaaret.com, lammassaaret.eu, lammassaaret.fi, lammassaaret.info, lammassaaret.name, lammassaaret.net, lammassaaret.org, lammassaari.com, lammassaari.eu, lammassaari.name, lammassaari.net, lammassaari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lammassaari i Finland. Surname Lammassaari in Finland.

©Tuomas Salste