Lampela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lampela

Lampela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 900:s suomalainen on Lampela.

Lampeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 889 max

v. 2014 1114

v. 2015 1119

v. 2016 1115

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lampela on noin sijalla 800.

Lampela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lampela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lampela on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lampela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lampela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 242 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lampeloita on 1 115.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Lampeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Lampelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lampeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sodankylä (9 vainajaa), Kemijärvi (9) sekä Salla (7). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lampela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2002

Sana Lampela tai Lampelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lampela

Lampela (paikannimi)Katuosoitteissa

Lampela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 232 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, matalikko sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lampela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lampela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lampela, Lampelankatu, Lampelankuja, Lampelanpolku, Lampelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lampela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lampelat ulkomailla

Ruotsissa Lampela oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 115 henkeä, joiden sukunimi oli LAMPELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лампела tarkoittaa nimeä Lampela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lam Lampela.

Samankaltaisia nimiä kuin Lampela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lampela.com, lampelat.fi, lampela.eu, lampela.fi, lampela.info, lampela.name, lampela.net, lampela.org, lampelat.com, lampelat.eu, lampelat.info, lampelat.name, lampelat.net, lampelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lampela i Finland. Surname Lampela in Finland.

©Tuomas Salste