Lampila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lampila

Lampila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lampiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 342 max

v. 2014 337

v. 2015 330

v. 2016 328

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lampila on noin sijalla 2 500.

Lampila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lampila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Lampiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Lampilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lampiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (12 vainajaa), Kuusankoski (7), Jaala (3) sekä Töysä (3). Valtaosa asui Etelä- ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lampila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1992

Sana Lampila tai Lampilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lampila

Lampila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lampila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lampila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lampila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lampila, Lampilagränden, Lampilankuja, Lampilanpisto, Lampilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lampila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лампила tarkoittaa nimeä Lampila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lam Lampila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lampila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lampila.com, lampila.eu, lampila.fi, lampila.net, lampila.org, lampila.info, lampila.name, lampilat.com, lampilat.eu, lampilat.fi, lampilat.info, lampilat.name, lampilat.net, lampilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lampila i Finland. Surname Lampila in Finland.

©Tuomas Salste