Lampinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lampinen

Lampinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 200:s suomalainen on Lampinen.

Lampisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4672 max

v. 1985 4337

v. 2014 4429

v. 2015 4418

v. 2016 4415

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lampinen on noin sijalla 150.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Lampinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Lampinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lampinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lampinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lampinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lampinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 702 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lampisia on 4 415.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Lampisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 377 Lampisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lampisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (37 vainajaa), Keuruu (20) sekä Tampere (17).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lampinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 285.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Lampinen tai Lampisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lampinen

Lampinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Lampinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lampinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lampinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lampinen, Lampisenkatu, Lampisenkuja, Lampisentie, Lampisten rantatie, Lampistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lampinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lampiset ulkomailla

Ruotsissa Lampinen oli 418 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lampinen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

44154186
Lampiset Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 383 henkeä, joiden sukunimi oli LAMPINEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli LAMPINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лампинен tarkoittaa nimeä Lampinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lambin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lampinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lam Lampinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lampinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lampinen.com, lampinen.fi, lampinen.info, lampinen.net, lampinen.org, lampiset.fi, lampinen.eu, lampinen.name, lampiset.com, lampiset.eu, lampiset.info, lampiset.name, lampiset.net, lampiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lampinen i Finland. Surname Lampinen in Finland.

©Tuomas Salste