Lana: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lana

Lana on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lanojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lana on noin sijalla 14 000.

Lana-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lana on lyhyt nimi.

Lana on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lana ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1957
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lana tai Lanat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lana

Lana (paikannimi)Katuosoitteissa

Lana on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lana jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lana esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lana, Lanagränd, Lanakuja, Lanankatu, Lanankuja, Lanapolku, Lanatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lana-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lana

Lana on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Lana oli yhtenä etunimenä 59 naisella. Samaan aikaan Lana oli 36 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (54 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5).

Lanat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 2 404 henkeä, joiden sukunimi oli LANA.

Tšekissä Lana oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 893 henkeä, joiden sukunimi oli LANA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli LANA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лана tarkoittaa nimeä Lana. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lan Lana.

Samankaltaisia nimiä kuin Lana

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lana i Finland. Surname Lana in Finland.

©Tuomas Salste