Lanne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lanne

Lanne on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lanteiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 206 max

v. 1985 203

v. 2014 164

v. 2015 161

v. 2016 161

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lanne on noin sijalla 4 600.

Lanne on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lanne ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Lanteita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Lanteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lanteiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kiukainen (3 vainajaa) sekä Merikarvia (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lanne, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1955–1993

Sana Lanne tai Lanteen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lanne

Lanne (paikannimi)Katuosoitteissa

Lanne on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lanne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lanne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lanteenkuja, Lanteenpolku, Lanteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lanne-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lanteet ulkomailla

Ruotsissa Lanne oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lanne oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1611921
Lanteet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ланне tarkoittaa nimeä Lanne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lan Lanne.

Samankaltaisia nimiä kuin Lanne

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lanne.com, lanne.eu, lanne.fi, lanne.info, lanne.name, lanne.net, lanne.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lanne i Finland. Surname Lanne in Finland.

©Tuomas Salste