Länsman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Länsman

Länsman on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Länsmanien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 130

v. 2014 168

v. 2015 167

v. 2016 171

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Länsman on noin sijalla 4 300.

Länsman on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Länsman ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Länsman on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Länsman on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Länsman ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 102 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Länsmaneja on 171.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Länsman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Länsman

Länsman (paikannimi)Katuosoitteissa

Länsman on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Länsman jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Länsman esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Länsmansgränd, Länsmansstigen, Länsmanstigen, Länsmansvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Länsman-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Länsmanit ulkomailla

Norjassa Lænsman oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 165 henkeä, joiden sukunimi oli LANSMAN.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lansman tai Laensman, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Länsman

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lansman.com, lansman.fi, lansman.net, lansman.org, lansman.eu, lansman.info, lansman.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Länsman i Finland. Surname Länsman in Finland.

©Tuomas Salste