Läntinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Läntinen

Läntinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Läntisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 112

v. 2014 114

v. 2015 116

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Läntinen on noin sijalla 5 900.

Läntinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Läntinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1921

Läntisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Läntisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Läntinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1996

Sana Läntinen, Läntisen tai Läntiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Läntinen

Läntinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Läntinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Läntinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Läntinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Läntinen Aleksanterinkatu, Läntinen Alppirinne, Läntinen Asemakatu, Läntinen Baröntie, Läntinen Brahenkatu, Läntinen Bölentie, Läntinen Hangelbyntie, Läntinen Harjutie, Läntinen Hietakankaantie, Läntinen horsvikintie, Läntinen huoltotie, Läntinen härkmerentie, Läntinen Härkäkuja, Läntinen Jepuantie, Läntinen Jokitie, Läntinen Järvitie, Läntinen Kanavatie, Läntinen Kannistontie, Läntinen Kasarmintori, Läntinen kehätie, Läntinen Keminsuuntie, Läntinen Kirkkokatu, Läntinen Koulupolku, Läntinen Kuninkaansilta, Läntinen Kuninkaantie, Läntinen Lammassaarentie, Läntinen Lillsundintie, Läntinen Linjapuisto, Läntinen lomatie, Läntinen Metsätie, Läntinen Mjölvackantie, Läntinen Odensöntie, Läntinen Papinkatu, Läntinen pihlajasaari, Läntinen Pitkäkatu, Läntinen Pohjoismetsäntie, Läntinen poikkitie, Läntinen Puistotie, Läntinen Rantakatu, Läntinen Rantatie, Läntinen rantatie, Läntinen ratapohja, Läntinen ratatie, Läntinen Rengastie, Läntinen Salmenniementie, Läntinen sisääntulotie, Läntinen Suursuonkuja, Läntinen Teatterikuja, Läntinen teollisuuskatu, Läntinen Tervajärventie, Läntinen Timalantie, Läntinen Valkoisenlähteentie, Läntinen yhdystie, Läntinen Yhdystie, Läntinen Ådöntie, Läntinenkatu, Läntinentie, Läntisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Läntinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лянтинен ("Ljantinen") tarkoittaa nimeä Läntinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ländin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Läntinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lantinen tai Laentinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Läntinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lantinen.com, lantinen.eu, lantinen.fi, lantinen.info, lantinen.name, lantinen.net, lantinen.org, lantiset.com, lantiset.eu, lantiset.fi, lantiset.info, lantiset.name, lantiset.net, lantiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Läntinen i Finland. Surname Läntinen in Finland.

©Tuomas Salste