Lantto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lantto

Lantto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Lantto.

Lanttojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 474 max

v. 1985 489

v. 2014 562

v. 2015 564

v. 2016 565

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lantto on noin sijalla 1 500.

Sanan lantto merkitys on 'painanne'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Lantto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lantto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lantto on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lantto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lantto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 104 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lanttoja on 565.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Lanttoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Lanton asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lanttojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kolari (16 vainajaa), Pello (14) sekä Ylitornio (7). Valtaosa asui Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lantto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2000

Sana Lantto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lantto

Lantto (paikannimi)Katuosoitteissa

Lantto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lantto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lantto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lantontie, Lanttotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lantto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lantot ulkomailla

Ruotsissa Lantto oli 633 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lantto oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

56563325
Lantot Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 253 henkeä, joiden sukunimi oli LANTTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лантто tarkoittaa nimeä Lantto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lantå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lantto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lan Lantto.

Samankaltaisia nimiä kuin Lantto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lantto.com, lantto.eu, lantto.fi, lantto.info, lantto.net, lantot.com, lantot.eu, lantot.fi, lantot.info, lantot.name, lantot.net, lantot.org, lantto.name, lantto.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lantto i Finland. Surname Lantto in Finland.

©Tuomas Salste