Lapatto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapatto

Lapatto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lapatto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 91

v. 2016 92

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapatto on noin sijalla 7 100.

Lapatto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lapatto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lapatto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lapatto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lapatto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lapatto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lapatto-nimisiä on 92.

Paikannimi Lapatto

Lapatto (paikannimi)

Lapatto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lapatto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lapatto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапатто tarkoittaa nimeä Lapatto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lappi Lapatto.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lapatto i Finland. Surname Lapatto in Finland.

©Tuomas Salste