Lapinkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapinkoski

Lapinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lapinkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinkoski on noin sijalla 14 000.

Lapinkoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lapinkoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lapinkoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lapinkoski

Lapinkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Lapinkoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lapinkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lapinkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lapinkoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинкоски tarkoittaa nimeä Lapinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lapincoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lapinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lappi Lapinkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinkoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lapinkoski i Finland. Surname Lapinkoski in Finland.

©Tuomas Salste