Lapinlampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapinlampi

Lapinlampi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lapinlampien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 106 max

v. 2014 184

v. 2015 186

v. 2016 193

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinlampi on noin sijalla 3 900.

Lapinlampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lapinlampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986–1991

Sana Lapinlampi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lapinlampi

Lapinlampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lapinlampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lapinlampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lapinlampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinlammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lapinlampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lapinlammet ulkomailla

Ruotsissa Lapinlampi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинлампи tarkoittaa nimeä Lapinlampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lapinlambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lapinlampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lappi Lapinlampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinlampi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lapinlammet.com, lapinlammet.eu, lapinlammet.fi, lapinlammet.info, lapinlammet.name, lapinlammet.net, lapinlammet.org, lapinlampi.com, lapinlampi.eu, lapinlampi.fi, lapinlampi.info, lapinlampi.name, lapinlampi.net, lapinlampi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lapinlampi i Finland. Surname Lapinlampi in Finland.

©Tuomas Salste