Lappeteläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lappeteläinen

Lappeteläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lappeteläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 455 max

v. 2014 477

v. 2015 473

v. 2016 471

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lappeteläinen on noin sijalla 1 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Lappeteläinen on melko pitkä nimi.

Lappeteläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lappeteläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Lappeteläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Lappeteläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lappeteläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapinlahti (8 vainajaa), Iisalmen maalaiskunta (6) sekä Maaninka (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lappeteläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1926
Lakanneet yritykset
perust. 1958–2001

Sana Lappeteläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lappeteläiset ulkomailla

Ruotsissa Lappeteläinen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаппетеляйнен ("Lappeteljainen") tarkoittaa nimeä Lappeteläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lappeteläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lappeteläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lappetelainen tai Lappetelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lappi Lappeteläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lappeteläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lappetelainen.fi, lappetelainen.com, lappetelainen.eu, lappetelainen.info, lappetelainen.name, lappetelainen.net, lappetelainen.org, lappetelaiset.com, lappetelaiset.eu, lappetelaiset.fi, lappetelaiset.info, lappetelaiset.name, lappetelaiset.net, lappetelaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lappeteläinen i Finland. Surname Lappeteläinen in Finland.

©Tuomas Salste