Lappi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lappi

Lappi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Lappi.

Lappien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1417 max

v. 2014 1366

v. 2015 1371

v. 2016 1371

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lappi on noin sijalla 600.

Sanan lappi merkitys on 'lappalainen'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Lappi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lappi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lappi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lappi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lappi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 150 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lappeja on 1 371.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Lappeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 114 Lapin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lappien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jäppilä (13 vainajaa), Helsinki (11) sekä Suonenjoki (11).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lappi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 74.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Lappi, Lapin tai Lapit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lappi

Lappi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lappi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, lääni, maakunta, maastokohde, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lappi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lappi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapin Muisto, Lapinkaari, Lapinkatu, Lapinkuja, Lapinkulma, Lapinpolku, Lapinrinne, Lapintaival, Lapintie, Lapinväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lappi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lappi

Lappi on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Lapit ulkomailla

Ruotsissa Lappi oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 60 henkeä, joiden sukunimi oli LAPPI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 163 henkeä, joiden sukunimi oli LAPPI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаппи tarkoittaa nimeä Lappi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lappi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lappi.com, lappi.eu, lappi.fi, lappi.info, lappi.net, lappi.org, lappi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lappi i Finland. Surname Lappi in Finland.

©Tuomas Salste