Lapveteläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapveteläinen

Lapveteläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lapveteläisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 189 max

v. 2014 134

v. 2015 131

v. 2016 131

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapveteläinen on noin sijalla 5 400.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Lapveteläinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Lapveteläinen on melko pitkä nimi.

Lapveteläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lapveteläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Lapveteläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Lapveteläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lapveteläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pieksämäen maalaiskunta (4 vainajaa), Heinävesi (3), Joroinen (3) sekä Kuopion maalaiskunta (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lapveteläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Lapveteläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lapveteläinen

Lapveteläinen (paikannimi)

Lapveteläinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lapveteläinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lapveteläinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lapveteläiset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli LAPVETELAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапветеляйнен ("Lapveteljainen") tarkoittaa nimeä Lapveteläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lapfweteläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lapveteläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lapvetelainen tai Lapvetelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lappi Lapveteläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapveteläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lapvetelainen.com, lapvetelainen.eu, lapvetelainen.fi, lapvetelainen.info, lapvetelainen.name, lapvetelainen.net, lapvetelainen.org, lapvetelaiset.com, lapvetelaiset.eu, lapvetelaiset.fi, lapvetelaiset.info, lapvetelaiset.name, lapvetelaiset.net, lapvetelaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lapveteläinen i Finland. Surname Lapveteläinen in Finland.

©Tuomas Salste