Lari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lari

Lari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Larien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lari on noin sijalla 18 000.

Lari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lari on lyhyt nimi.

Lari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–2002
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lari tai Larin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lari

Lari (paikannimi)Katuosoitteissa

Lari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Larin Kyöstin katu, Larin Kyöstin tie, Larin Parasken polku, Larinpolku, Larintie, Larisstigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lari

Lari on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Lari oli yhtenä etunimenä 1 954 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 400:s mies oli etunimeltään Lari. Juuri etunimenä Lari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 27 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 730 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (224).

Larit ulkomailla

Ruotsissa Lari oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 155 henkeä, joiden sukunimi oli LARI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 314 henkeä, joiden sukunimi oli LARI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli LARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лари tarkoittaa nimeä Lari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Larisa Lari tai Lare Lari.

Samankaltaisia nimiä kuin Lari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lari i Finland. Surname Lari in Finland.

©Tuomas Salste