Lassila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lassila

Lassila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 000:s suomalainen on Lassila.

Lassiloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2573 max

v. 2014 2748

v. 2015 2744

v. 2016 2750

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lassila on noin sijalla 300.

Lassila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lassila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lassila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lassila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lassila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 169 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lassiloita on 2 750.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Lassiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 190 Lassilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lassiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (15 vainajaa), Evijärvi (11), Suomussalmi (7) sekä Oulu (7).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lassila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 145.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Lassila tai Lassilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lassila

Lassila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lassila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 203 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lassila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lassila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaatrontie Lassila, Lassila, Lassila brovägen, Lassilan siltatie, Lassilankuja, Lassilanmutka, Lassilanpiha, Lassilanpolku, Lassilantie, Maiju Lassilan tie, Vanha Lassila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lassila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lassilat ulkomailla

Ruotsissa Lassila oli 161 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 373 henkeä, joiden sukunimi oli LASSILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli LASSILA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lassi Lassila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lassila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lassila.fi, lassila.info, lassila.net, lassila.org, lassilat.fi, lassila.com, lassila.eu, lassila.name, lassilat.com, lassilat.eu, lassilat.info, lassilat.name, lassilat.net, lassilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lassila i Finland. Surname Lassila in Finland.

©Tuomas Salste