Latva-Äijö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Latva-Äijö

Latva-Äijö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Latva-Äijö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latva-Äijö on noin sijalla 13 000.

Latva-Äijö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Latva-Äijö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Latva-Äijö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Latva-Äijö

Latva-Äijö (paikannimi)

Latva-Äijö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Latva-Äijö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Latva-Äijö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латва-Эййё ("Latva-Eijjo") tarkoittaa nimeä Latva-Äijö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latfwa=Äijö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Latva-Äijö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Latva-Aijo tai Latva-Aeijoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Latif Latva-Äijö tai Latifa Latva-Äijö.

Samankaltaisia nimiä kuin Latva-Äijö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Latva-Äijö i Finland. Surname Latva-Äijö in Finland.

©Tuomas Salste