Latva-Kurikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Latva-Kurikka

Latva-Kurikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Latva-Kurikoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latva-Kurikka on noin sijalla 20 000.

Latva-Kurikka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Latva-Kurikka on melko pitkä nimi.

Latva-Kurikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Latva-Kurikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Latva-Kurikka

Latva-Kurikka (paikannimi)

Latva-Kurikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Latva-Kurikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Latva-Kurikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латва-Курикка tarkoittaa nimeä Latva-Kurikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latfwa=Quricka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Latva-Kurikka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Latif Latva-Kurikka tai Latifa Latva-Kurikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Latva-Kurikka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Latva-Kurikka i Finland. Surname Latva-Kurikka in Finland.

©Tuomas Salste