Latva-Mäenpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Latva-Mäenpää

Latva-Mäenpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Latva-Mäenpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latva-Mäenpää on noin sijalla 18 000.

Latva-Mäenpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Latva-Mäenpää on melko pitkä nimi.

Latva-Mäenpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Latva-Mäenpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Latva-Mäenpää

Latva-Mäenpää (paikannimi)

Latva-Mäenpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Latva-Mäenpää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Latva-Mäenpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латва-Мяэнпяа ("Latva-Mjaenpjaa") tarkoittaa nimeä Latva-Mäenpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latfwa=Mäenpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Latva-Mäenpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Latva-Maenpaa tai Latva-Maeenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Latif Latva-Mäenpää tai Latifa Latva-Mäenpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Latva-Mäenpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Latva-Mäenpää i Finland. Surname Latva-Mäenpää in Finland.

©Tuomas Salste