Laukniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laukniemi

Laukniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Laukniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laukniemi on noin sijalla 16 000.

Laukniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Laukniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laukniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Laukniemi

Laukniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Laukniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laukniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laukniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laukniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laukniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаукниеми ("Lauknijemi") tarkoittaa nimeä Laukniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laucniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laukniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauha Laukniemi tai Lauli Laukniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Laukniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laukniemi i Finland. Surname Laukniemi in Finland.

©Tuomas Salste