Laulajainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laulajainen

Laulajainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Laulajaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 316 max

v. 2014 331

v. 2015 329

v. 2016 327

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laulajainen on noin sijalla 2 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Laulajainen on melko pitkä nimi.

Laulajainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laulajainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Laulajaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Laulajaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Laulajaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Metsäpirtti (14 vainajaa) sekä Pyhäjärvi Vpl (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Laulajainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1943
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1990

Sana Laulajainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Laulajainen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Laulajainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laulajaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Laulajaiset ulkomailla

Ruotsissa Laulajainen oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаулаяйнен tarkoittaa nimeä Laulajainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laulaiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laulajainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauli Laulajainen tai Laulikki Laulajainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Laulajainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: laulajainen.com, laulajainen.eu, laulajainen.fi, laulajainen.net, laulajainen.org, laulajainen.info, laulajainen.name, laulajaiset.com, laulajaiset.eu, laulajaiset.fi, laulajaiset.info, laulajaiset.name, laulajaiset.net, laulajaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laulajainen i Finland. Surname Laulajainen in Finland.

©Tuomas Salste