Lauri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lauri

Lauri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Laurien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 409 max

v. 2014 535

v. 2015 541

v. 2016 538

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lauri on noin sijalla 1 600.

Lauri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lauri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1930

Lauri-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Lauri-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Laurien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Himanka (5 vainajaa), Kauhava (4) sekä Pello (4). Valtaosa asui Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lauri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Lauri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lauri

Lauri (paikannimi)Katuosoitteissa

Lauri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lauri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lauri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lauri, Lauri Korpinens gata, Lauri Korpinens stig, Lauri Korpisen katu, Lauri Korpisen polku, Lauri Lehtinens väg, Lauri Lehtisen tie, Lauri Mikonpojan tie, Lauri Mäntysaaren tie, Lauri Sariolan tie, Lauri Viidan katu, Lauri Viljasen kuja, Laurigränden, Lauris väg, Lauritanhua. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lauri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lauri

Lauri on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Lauri oli yhtenä etunimenä 35 854 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 80:s mies oli etunimeltään Lauri. Juuri etunimenä Lauri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 538 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lauri-suku ulkomailla

Ruotsissa Lauri oli 216 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lauri oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Virossa Lauri oli 460 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

5382167460
Lauri Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 138 henkeä, joiden sukunimi oli LAURI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 428 henkeä, joiden sukunimi oli LAURI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 35 henkeä, joiden sukunimi oli LAURI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаури tarkoittaa nimeä Lauri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauriina Lauri tai Laurent Lauri.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lauri.com, lauri.eu, lauri.info, lauri.name, lauri.net, lauri.org, lauri.fi. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lauri i Finland. Surname Lauri in Finland.

©Tuomas Salste