Laurinkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laurinkoski

Laurinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Laurinkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laurinkoski on noin sijalla 17 000.

Laurinkoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Laurinkoski on melko pitkä nimi.

Laurinkoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laurinkoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Laurinkoski

Laurinkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Laurinkoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laurinkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laurinkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laurinkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laurinkoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауринкоски tarkoittaa nimeä Laurinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laurincoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laurinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Laurinkoski tai Lauriina Laurinkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Laurinkoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laurinkoski i Finland. Surname Laurinkoski in Finland.

©Tuomas Salste