Lauronen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lauronen

Lauronen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Lauronen.

Laurosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 732 max

v. 2014 848

v. 2015 855

v. 2016 854

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lauronen on noin sijalla 1 000.

Lauronen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lauronen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lauronen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lauronen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lauronen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 58 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Laurosia on 854.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Laurosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Laurosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Laurosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tuupovaara (10 vainajaa), Suomussalmi (8) sekä Ilomantsi (8). Valtaosa asui Karjalassa ja Kainuussa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lauronen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1996

Sana Lauronen tai Laurosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Lauronen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lauronen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laurosenkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Lauroset ulkomailla

Ruotsissa Lauronen oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауронен tarkoittaa nimeä Lauronen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lauroin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lauronen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laura Lauronen tai Lauri Lauronen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauronen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lauronen.com, lauronen.info, lauronen.net, lauronen.org, lauroset.net, lauronen.eu, lauronen.fi, lauronen.name, lauroset.com, lauroset.eu, lauroset.fi, lauroset.info, lauroset.name, lauroset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lauronen i Finland. Surname Lauronen in Finland.

©Tuomas Salste