Lautala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lautala

Lautala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lautala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 472 max

v. 2014 436

v. 2015 432

v. 2016 435

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lautala on noin sijalla 1 900.

Lautala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lautala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lautala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lautala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lautala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 68 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lautala-nimisiä on 435.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Lautala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Lautalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lautala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nuijamaa (7 vainajaa), Viipuri (5) sekä Vehkalahti (4). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lautala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1968–1994

Sana Lautala tai Lautalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lautala

Lautala (paikannimi)Katuosoitteissa

Lautala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lautala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lautala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lautalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lautala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаутала tarkoittaa nimeä Lautala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauha Lautala tai Lauli Lautala.

Samankaltaisia nimiä kuin Lautala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lautala.com, lautala.fi, lautala.eu, lautala.info, lautala.name, lautala.net, lautala.org, lautalat.com, lautalat.eu, lautalat.fi, lautalat.info, lautalat.name, lautalat.net, lautalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lautala i Finland. Surname Lautala in Finland.

©Tuomas Salste