Lauttajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lauttajärvi

Lauttajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lauttajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lauttajärvi on noin sijalla 14 000.

Lauttajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lauttajärvi on melko pitkä nimi.

Lauttajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lauttajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lauttajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Lauttajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1970

Sana Lauttajärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lauttajärvi

Lauttajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lauttajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lauttajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lauttajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lauttajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lauttajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауттаярви ("Lauttajarvi") tarkoittaa nimeä Lauttajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lauttaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lauttajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lauttajarvi tai Lauttajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauha Lauttajärvi tai Lauli Lauttajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauttajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lauttajärvi i Finland. Surname Lauttajärvi in Finland.

©Tuomas Salste