Lavia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lavia

Lavia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lavioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 54

v. 2016 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lavia on noin sijalla 10 000.

Lavia-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lavia on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lavia ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2006

Sana Lavia tai Lavian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lavia

Lavia (paikannimi)Katuosoitteissa

Lavia on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lavia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lavia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lavia, Lavianpolku, Laviantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lavia-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Laviat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 180 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 241 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 34 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лавиа tarkoittaa nimeä Lavia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lafwia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lavia olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lavinia Lavia.

Samankaltaisia nimiä kuin Lavia

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lavia.com, lavia.eu, lavia.fi, lavia.net, lavia.org, lavia.info, lavia.name, laviat.com, laviat.eu, laviat.fi, laviat.info, laviat.name, laviat.net, laviat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lavia i Finland. Surname Lavia in Finland.

©Tuomas Salste