Lehikoinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehikoinen

Lehikoinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 000:s suomalainen on Lehikoinen.

Lehikoisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2726 max

v. 2014 2763

v. 2015 2754

v. 2016 2746

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehikoinen on noin sijalla 300.

Lehikoinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehikoinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lehikoinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lehikoinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lehikoinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 646 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lehikoisia on 2 746.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Lehikoisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 144 Lehikoisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehikoisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Juuka (81 vainajaa), Pielisjärvi (22) sekä Helsinki (14). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehikoinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 87.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Lehikoinen tai Lehikoisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehikoinen

Lehikoinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehikoinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehikoinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehikoinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehikoisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehikoinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lehikoiset ulkomailla

Ruotsissa Lehikoinen oli 126 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lehikoinen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli LEHIKOINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехикойнен tarkoittaa nimeä Lehikoinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lehicoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehikoinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehikoinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lehikoinen.fi, lehikoinen.info, lehikoinen.net, lehikoinen.org, lehikoiset.fi, lehikoinen.com, lehikoinen.eu, lehikoinen.name, lehikoiset.com, lehikoiset.eu, lehikoiset.info, lehikoiset.name, lehikoiset.net, lehikoiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehikoinen i Finland. Surname Lehikoinen in Finland.

©Tuomas Salste