Lehmusjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehmusjärvi

Lehmusjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lehmusjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehmusjärvi on noin sijalla 15 000.

Lehmusjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehmusjärvi on melko pitkä nimi.

Lehmusjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehmusjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lehmusjärvi

Lehmusjärvi (paikannimi)

Lehmusjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehmusjärvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lehmusjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехмусъярви ("Lehmusjarvi") tarkoittaa nimeä Lehmusjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechmusierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehmusjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lehmusjarvi tai Lehmusjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehmusjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehmusjärvi i Finland. Surname Lehmusjärvi in Finland.

©Tuomas Salste