Lehmusjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehmusjoki

Lehmusjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lehmusjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehmusjoki on noin sijalla 18 000.

Lehmusjoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lehmusjoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehmusjoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехмусйоки ("Lehmusioki") tarkoittaa nimeä Lehmusjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechmusiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehmusjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehmusjoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehmusjoki i Finland. Surname Lehmusjoki in Finland.

©Tuomas Salste