Lehmussaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehmussaari

Lehmussaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lehmussaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 177 max

v. 2014 154

v. 2015 155

v. 2016 155

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehmussaari on noin sijalla 4 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehmussaari on melko pitkä nimi.

Lehmussaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehmussaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lehmussaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lehmussaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lehmussaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lehmussaaria on 155.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Lehmussaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Lehmussaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehmussaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Lehmussaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehmussaari

Lehmussaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehmussaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehmussaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehmussaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehmussaarenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehmussaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lehmussaaret ulkomailla

Ruotsissa Lehmussaari oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехмуссаари tarkoittaa nimeä Lehmussaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechmussarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehmussaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehmussaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lehmussaari.com, lehmussaari.fi, lehmussaari.net, lehmussaaret.com, lehmussaaret.eu, lehmussaaret.fi, lehmussaaret.info, lehmussaaret.name, lehmussaaret.net, lehmussaaret.org, lehmussaari.eu, lehmussaari.info, lehmussaari.name, lehmussaari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehmussaari i Finland. Surname Lehmussaari in Finland.

©Tuomas Salste