Lehtoaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtoaho

Lehtoaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lehtoahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 72

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtoaho on noin sijalla 8 600.

Lehtoaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lehtoaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehtoaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lehtoaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehtoaho

Lehtoaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtoaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehtoaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtoaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtoahontie, Lehtoahovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehtoaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтоахо tarkoittaa nimeä Lehtoaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtoahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtoaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtoaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehtoaho i Finland. Surname Lehtoaho in Finland.

©Tuomas Salste