Lehtokangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtokangas

Lehtokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lehtokankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtokangas on noin sijalla 17 000.

Lehtokangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehtokangas on melko pitkä nimi.

Lehtokangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehtokangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lehtokangas

Lehtokangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtokangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehtokangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtokankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehtokangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтокангас tarkoittaa nimeä Lehtokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtocangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtokangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtokangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehtokangas i Finland. Surname Lehtokangas in Finland.

©Tuomas Salste