Lehtomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtomäki

Lehtomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Lehtomäki.

Lehtomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 634 max

v. 2014 858

v. 2015 849

v. 2016 848

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtomäki on noin sijalla 1 000.

Lehtomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehtomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lehtomäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lehtomäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lehtomäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 87 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lehtomäkiä on 848.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Lehtomäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 59 Lehtomäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehtomäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjärvi Ol (10 vainajaa), Soini (7) sekä Oulu (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehtomäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2003

Sana Lehtomäki tai Lehtomäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehtomäki

Lehtomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 192 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehtomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtomäenkatu, Lehtomäenkuja, Lehtomäentie, Lehtomäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehtomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lehtomäet ulkomailla

Ruotsissa Lehtomäki oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтомяки ("Lehtomjaki") tarkoittaa nimeä Lehtomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lehtomaki tai Lehtomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtomäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lehtomaki.com, lehtomaki.eu, lehtomaki.fi, lehtomaet.com, lehtomaet.eu, lehtomaet.fi, lehtomaet.info, lehtomaet.name, lehtomaet.net, lehtomaet.org, lehtomaki.info, lehtomaki.name, lehtomaki.net, lehtomaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehtomäki i Finland. Surname Lehtomäki in Finland.

©Tuomas Salste