Lehtoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtoniemi

Lehtoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lehtoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 163 max

v. 2014 157

v. 2015 158

v. 2016 158

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtoniemi on noin sijalla 4 600.

Lehtoniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehtoniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1917

Lehtoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Lehtoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehtoniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Taivalkoski (6 vainajaa) sekä Rovaniemen maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehtoniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1889–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1982–2000

Sana Lehtoniemi tai Lehtoniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehtoniemi

Lehtoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtoniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 264 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehtoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtoniemen Hoikka, Lehtoniemen Piensaari, Lehtoniemen Pyöreä-Muurainen, Lehtoniemen Siskonsaari, Lehtoniemen Susisaari, Lehtoniemenkatu, Lehtoniemenkuja, Lehtoniemenpolku, Lehtoniemenraitti, Lehtoniementie, Lehtoniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehtoniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lehtoniemet ulkomailla

Ruotsissa Lehtoniemi oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтониеми ("Lehtonijemi") tarkoittaa nimeä Lehtoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtoniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lehtoniemi.fi, lehtoniemet.com, lehtoniemet.eu, lehtoniemet.fi, lehtoniemet.info, lehtoniemet.name, lehtoniemet.net, lehtoniemet.org, lehtoniemi.com, lehtoniemi.eu, lehtoniemi.info, lehtoniemi.name, lehtoniemi.net, lehtoniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehtoniemi i Finland. Surname Lehtoniemi in Finland.

©Tuomas Salste