Lehtovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtovaara

Lehtovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Lehtovaara.

Lehtovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 537 max

v. 2014 561

v. 2015 564

v. 2016 562

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtovaara on noin sijalla 1 500.

Lehtovaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lehtovaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Lehtovaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 64 Lehtovaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehtovaarojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa), Turku (5), Eurajoki (3), Lahti (3), Jalasjärvi (3) sekä Hauho (3). Valtaosa asui Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehtovaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 66.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Lehtovaara tai Lehtovaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lehtovaara

Lehtovaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtovaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 115 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lehtovaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtovaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtovaara, Lehtovaaragränden, Lehtovaarankatu, Lehtovaarankuja, Lehtovaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lehtovaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lehtovaarat ulkomailla

Norjassa Lehtovaara oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтоваара tarkoittaa nimeä Lehtovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtovaara

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lehtovaara.com, lehtovaara.fi, lehtovaara.info, lehtovaara.eu, lehtovaara.name, lehtovaara.net, lehtovaara.org, lehtovaarat.com, lehtovaarat.eu, lehtovaarat.fi, lehtovaarat.info, lehtovaarat.name, lehtovaarat.net, lehtovaarat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lehtovaara i Finland. Surname Lehtovaara in Finland.

©Tuomas Salste