Leiniäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leiniäinen

Leiniäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Leiniäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leiniäinen on noin sijalla 11 000.

Leiniäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leiniäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leiniäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Leiniäinen

Leiniäinen (paikannimi)

Leiniäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leiniäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Leiniäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейнияйнен ("Leinijainen") tarkoittaa nimeä Leiniäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leiniäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leiniäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leiniainen tai Leiniaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leinikki Leiniäinen tai Leino Leiniäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Leiniäinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leiniäinen i Finland. Surname Leiniäinen in Finland.

©Tuomas Salste