Leipälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leipälä

Leipälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Leipälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 142 max

v. 2014 177

v. 2015 178

v. 2016 178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leipälä on noin sijalla 4 200.

Leipälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leipälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leipälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Leipälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leipälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 72 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leipälä-nimisiä on 178.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Leipälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Leipälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1920
Lakanneet yritykset
perust. 1949

Sana Leipälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Leipälä

Leipälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Leipälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leipälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leipälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leipälänhaara, Leipälänpolku, Leipäläntie, Leipälävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leipälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Leipälät ulkomailla

Ruotsissa Leipälä oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейпяля ("Leipjalja") tarkoittaa nimeä Leipälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Leipala tai Leipaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lei Leipälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Leipälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leipala.com, leipala.eu, leipala.fi, leipala.info, leipala.name, leipala.net, leipala.org, leipalat.com, leipalat.eu, leipalat.fi, leipalat.info, leipalat.name, leipalat.net, leipalat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leipälä i Finland. Surname Leipälä in Finland.

©Tuomas Salste